Κυριακή, 6 Απριλίου 2014

Η Ελληνική Γλώσσα στο Φεστιβάλ Γλωσσών του Τιτσίνο, στην Ελβετία


Φέτος το Φεστιβάλ  Γλωσσών του Τιτσίνο,  το οποίο διοργανώνει  το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού (DECS) και η δευτεροβάθμια εκπαίδευση,  έχει ως  τιμώμενη φιλοξενούμενη γλώσσα την  ελληνική,  μητέρα όλων των ευρωπαϊκών γλωσσών.

Στα πλαίσια της έκτης διοργάνωσης  του Φεστιβάλ, το atelier ERGO Art Lab στο Λουγκάνο, συμμετέχει με ιδιαίτερη χαρά συμβάλλοντας στην προώθηση του ελληνικού πολιτισμού.  Από τη Δευτέρα 31 Μαρτίου έως  την Παρασκευή 11 Απριλίου 2014 παρουσιάζεται η  Ελληνική Γλώσσα στα σχολεία του καντονιού Τιτσίνο  από την Ελληνίδα τραγουδίστρια - εκπαιδευτικό  Φαίδρα Ραχούτη.


Μέσα από το προτεινόμενο εργαστήρι, οι μαθητές  θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη γλώσσα  με την οποία γράφτηκαν και  αναπτύχθηκαν  όλες οι τέχνες  και οι επιστήμες  πριν από χιλιάδες χρόνια.  Θα ανακαλύψουν τη μαγεία  που βρίσκεται   πίσω από τα  ελληνικά  γράμματα και τη σχέση τους  με τους αριθμούς και τις μουσικές νότες, καθώς  και  τη μουσικότητα της ελληνικής γλώσσας  που σχετίζεται με την αρμονία του σύμπαντος.


Σκοπός του Φεστιβάλ  Γλωσσών είναι  να καλλιεργήσει  το σεβασμό  για τους διαφορετικούς και ξένους πολιτισμούς, βιώνοντας την πολυγλωσσία στην Ελβετία. Με όχημα τις ξένες γλώσσες,  καλλιτέχνες,  μουσικοί και  ηθοποιοί, μέσα από αφηγήσεις,  ιστορίες,  τέχνη και  πολιτισμό,  αναπτύσσουν  την πνευματική  περιέργεια  στους  μαθητές,  που αποτελούν  τους  πιο συναρπαστικούς και αυθόρμητους  πρωταγωνιστές αυτού του φεστιβάλ  που πραγματοποιείται στα  σχολεία του Τιτσίνο.

\Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου