Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Μελωδίες και γεύσεις της Ελλάδας στο Λοκάρνο της Ελβετίας

 

Το Σάββατο 19 Σεπτέμβρη, στο Θέατρο Paravento στο Λοκάρνο της Ελβετίας,  η σοπράνο Φαίδρα Ραχούτη, η πιανίστα Δέσποινα Λαθούρα και ο σεφ Δημήτρης Μάλλιος, παρουσιάζουν μια ξεχωριστή εκδήλωση στα πλαίσια των πολιτιστικών δρώμενων ‘’Λοκάρνο πρωτεύουσα της Γεύσης 2015’’.

Οι τρεις νέοι από τη Χαλκίδα, μέσα από ένα επιτυχημένο πρόγραμμα που συνδυάζει τη μουσική ευχαρίστηση με τη γευστική απόλαυση, θα χαρίσουν στο  κοινό μοναδικές στιγμές με ελληνικές μελωδίες και γευστικές δημιουργίες σύγχρονης ελληνικής μαγειρικής, απογειώνοντας τις αισθήσεις σε ένα σαγηνευτικό ταξίδι με άρωμα Ελλάδας.

Η πόλη Λοκάρνο είναι η ελβετική πρωτεύουσα οίνο-γαστρονομίας  για το έτος 2015 και συμμετέχει στην Expo Milano, το θέμα της οποίας συνδέεται με τα τρόφιμα, ‘’Διατροφή του πλανήτη - Ενέργεια για ζωή’’.

Περιλαμβάνει μια σειρά από εκδηλώσεις που προβάλουν τις διατροφικές αξίες και υποστηρίζουν το υγιεινό φαγητό, με κορύφωση την "Εβδομάδα γεύσης" από τις 17 έως 27 Σεπτέμβρη, την οποία διοργανώνει κάθε χρόνο η Ελβετική Ένωση Προώθησης της Γεύσης.

Πρόκειται για  ένα σημαντικό  πολιτιστικό γεγονός που προωθεί τις καταξιωμένες διεθνώς εναλλακτικές μορφές τουρισμού της Ελβετίας. Στη συντονιστική επιτροπή συμμετέχουν οι φορείς της Πόλης Λοκάρνο, Λίμνη Ματζόρε, Οργανισμός Τουρισμού, GastroLagoMaggiore, Ηotelleriesuisse Ascona-Locarno, με συμβούλους το Κέντρο Αγροτικής Οικονομίας, GastroTicino και Ticino a Tavola.

Η ελληνική εκδήλωση, με διοργανωτή το Atelier ERGO Art Labεντάχτηκε στην ‘’Εβδομάδα γεύσης’’, όχι μόνο για την αξία του πολιτισμού που εκπροσωπεί, αλλά και γιατί - σε μια κοινωνία που γίνεται όλο και πιο πολυεθνική – η μουσική αλλά και η τέχνη της μαγειρικής διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο ως παγκόσμια γλώσσα επικοινωνίας και προσέγγισης μεταξύ των λαών.


Σάββατο 19 Σεπτέμβρη 2015
Ώρα 18.00
Teatro Paravento
Via Cappuccini 8, 6600 Locarno, Svizzera 
Tel. o91 751 9353


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου