Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Η Ελληνική μουσική στο Φεστιβάλ POESTATE 2015, στο Λουγκάνο της Ελβετίας


ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ
Φαίδρα Ραχούτη φωνή, Δέσποινα Λαθούρα πιάνο.


Συμμετοχή στο 19ο  Festival POESTATE 2015.
Διοργάνωση Armida Demarta, υπό την αιγίδα της πόλης του Λουγκάνο


5 Ιουνίου 2015 
στο Δημαρχιακό μέγαρο Patio Palazzo Civico - Piazza Riforma, Lugano.
ώρα 20:15 - 21:00
Είσοδος ελεύθερη

Η Ελληνίδα σοπράνο Φαίδρα Ραχούτη θα ερμηνεύσει στο Φεστιβάλ POESTATE 2015 μια μεγάλη γκάμα τραγουδιών γραμμένα πάνω σε στίχους Ελλήνων ποιητών.

Στο πιάνο η εξαίρετη Eλληνίδα μουσικός Δέσποινα Λαθούρα, θα ταξιδέψει το κοινό σε ποιητικά μουσικά ακούσματα, μέσα από τις μουσικές συνθέσεις μεγάλων Ελλήνων δημιουργών.

To Φεστιβάλ POESTATE πιστό στο ραντεβού του με την ποίηση, παρουσιάζει για 19η χρονιά μια σειρά από εξαιρετικά ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις και για πρώτη φορά φιλοξενεί ελληνική ποίηση και μουσική.

Η συναυλία ελληνικής μουσικής εντάσσεται στο  πρόγραμμα συνεργασίας του atelier Ergo Art Lab με έδρα στο Λουγκάνο και του Ωδείου Μαρσύας με έδρα στη Χαλκίδα και υποστηρίζεται από την Ελληνική Πρεσβεία της Βέρνης και το Ελληνικό Προξενείο του Λουγκάνο.

Οι δύο καλλιτέχνιδες Φαίδρα Ραχούτη και Δέσποινα Λαθούρα από τη Χαλκίδα, έπειτα από τις επιτυχημένες μουσικές εμφανίσεις τους στο εξωτερικό όπου βρήκαν μεγάλη αποδοχή από το κοινό (25/3/2015 Βέρνη Ελβετίας, 26/3/2015 Παβία Ιταλίας), δηλώνουν σχετικά με τη συμμετοχή τους στο Φεστιβάλ του Λουγκάνο:

Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για τη συμμετοχή μας σε ένα τόσο σημαντικό Φεστιβάλ! Νέες εμπειρίες, νέες προοπτικές! Μέσα από τέτοιες  διοργανώσεις ερχόμαστε πιο κοντά με το ευρύ κοινό, αυξάνουμε και διευρύνουμε την καλλιτεχνική μας δράση με τη συμμετοχή και το άνοιγμα σε νέα πράγματα. 

Το Φεστιβάλ POESTATE μας προσφέρει τη  δυνατότητα να προβάλλουμε τις δεξιότητες και τα μουσικά μας βιώματα  και κατ’ επέκταση να προωθήσουμε  την ελληνική ποίηση και μουσική που τόσο αγαπάμε και υπηρετούμε. Οι τέχνες γενικότερα βοηθούν στο να φέρουν τους ανθρώπους κοντά και ότι μας φέρνει κοντά  μας κάνει καλύτερους.

Στις 5 Ιουνίου στο Λουγκάνο, υποσχόμαστε μια μαγική  ελληνική βραδιά!  
Όσοι δεν έχουν ζήσει ως σήμερα τη μαγεία του Φεστιβάλ POESTATE ήρθε η στιγμή να το κάνουν γιατί οι φετινές προτάσεις του φεστιβάλ είναι όλες εξίσου μαγικές!


 

Festival POESTATE 2015 Lugano

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου