Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Φαίδρα Ραχούτη - Δέσποινα Λαθούρα, κοντσέρτο σε Ιταλία και Ελβετία!

 Δέσποινα Λαθούρα και Φαίδρα Ραχούτη 

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα καλλιτεχνικής συνεργασίας και πολιτιστικής δράσης ανάμεσα στη Δέσποινα Λαθούρα πιανίστα και διευθύντρια του Ωδείου Μαρσύας στη  Χαλκίδα και στη Φαίδρα Ραχούτη σοπράνο και καλλιτεχνική διευθύντρια του Atelier Ergo Art Lab στο Λουγκάνο.

Σκοπός του προγράμματος είναι η προώθηση και ενίσχυση της μουσικής παιδείας σε όλες τις μορφές και τις εκφάνσεις της, μέσα από την υλοποίηση:  σεμιναρίων, εργαστηρίων, καλοκαιρινής κατασκήνωσης για φοιτητές, μουσικούς και τραγουδιστές από όλο τον κόσμο, καθώς και τη διοργάνωση συναυλιών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, με ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάδειξη της ελληνικής μουσικής.

Η συνεργασία ξεκίνησε με ένα επιτυχημένο σεμινάριο φωνητικής ‘’στο Λαβύρινθο της Φωνής’’ με τη σοπράνο Φαίδρα Ραχούτη, που πραγματοποιήθηκε στο Ωδείο Μαρσύας την Παρασκευή 28 Νοέμ έως 2 Δεκ 2014 στη Χαλκίδα.

Η συνέχεια της συνεργασίας και της καλλιτεχνικής τους σύμπραξης  εξελίσσεται δημιουργικά με την παρουσίαση τριών προγραμματισμένων συναυλιών στην Παβία της Ιταλίας, στη Βέρνη και στο Λουγκάνο της Ελβετίας:



24 Μαρτίου 2015 Παβία Ιταλίας
‘’Κονσέρτο για φωνή και πιάνο’’
Φαίδρα Ραχούτη φωνή, Δέσποινα Λαθούρα πιάνο.
Με τη διοργάνωση της Ελληνικής Κοινότητας της Παβία, στο πλαίσιο του εορτασμού της Εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.
   

25 Μαρτίου 2015 Βέρνη Ελβετίας
‘’Κονσέρτο για φωνή και πιάνο’’
Φαίδρα Ραχούτη φωνή, Δέσποινα Λαθούρα πιάνο.
Με τη διοργάνωση του έλληνα πρέσβη στη Βέρνη κ. Χαράλαμπου Μάνεση,  στην πρεσβευτική κατοικία,  στο πλαίσιο του εορτασμού της Εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.


5 Ιουνίου 2015 Λουγκάνο Ελβετίας.
‘’Αφιέρωμα στη ποίηση και την Ελληνική μουσική’’
Φαίδρα Ραχούτη φωνή, Δέσποινα Λαθούρα πιάνο.
Συμμετοχή στο 19Ο Festival POESTATE 2015.
Διοργάνωση Armida Demarta, υπό την αιγίδα της πόλης του Λουγκάνο, στο Δημαρχιακό μέγαρο Patio Palazzo Civico - Piazza Riforma, Lugano.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου